Over het Sociaal Hus

Jouw plek voor advies, ondersteuning en actieve deelname!

Welkom bij het Sociaal Hus. Hier kunnen inwoners van Borne, Hertme en Zenderen heen met al hun vragen. Het Sociaal Hus moedigt inwoners aan om actief deel te nemen en betrokken te zijn in de gemeente. We zijn er voor jou, wanneer het je uitkomt. Bel, mail, kom langs of bekijk de website. 

In het Sociaal Hus werken organisaties met elkaar samen om jou te helpen. In het Sociaal Hus werken consulenten. Zij weten precies wie jou het beste kan helpen. Zij werken samen met de partners van het Sociaal Hus. Dit zijn Wijkracht, Kulturhus, Borne Sport, Welbions, Vluchtelingenwerk, GGD en gemeente Borne. 

Waarom het Sociaal Hus?

  • Eén plek voor (bijna) alles: Hier vind je veel organisaties onder één dak, Onze medewerkers beantwoorden vragen over onderwerpen waar je elke dag mee te maken hebt. Dit kan gaan over werk, zorg, opvoeding, geld, vervoer, wonen en meer. 

  • Persoonlijke aandacht: Onze medewerkers helpen jou op een manier die bij jou past en moedigen aan dat je gezond blijft en actief meedoet.

  • We maken het vinden van de juiste hulp makkelijk. Geen extra stappen meer, maar direct helpen of doorsturen naar de organisatie die jij nodig hebt.

  • Op de website staat wanneer de activiteiten zijn. Organisaties plaatsen de activiteiten zelf in de agenda op de website. Ontdek wat Borne, Hertme en Zenderen allemaal te bieden hebben. Bekijk ook hoe jij kunt meedoen of helpen.

Hoe helpen we jou?

  • Informatie en advies: Heb je vragen? Wij denken met je mee. Onze professionals en vrijwilligers staan klaar om jou te adviseren en informatie te geven. We kijken daarbij niet alleen naar jouw problemen, maar ook naar jouw wensen en doelen.

  • Geschikte ondersteuning: Soms heb je meer nodig dan alleen advies. We bieden hulp die bij jou past, eventueel vanuit andere organisaties.

  • Nazorg: Ook na de hulp blijven we beschikbaar. Als je nog vragen hebt of extra hulp nodig hebt, zijn wij er om te helpen.

Waar kun je ons vinden?

  • Toegang: Kom binnen tijdens de inloopspreekuren waar onze professionals en vrijwilligers zijn om jou te helpen en te begeleiden naar de juiste ondersteuning. Wij hebben algemene inloopspreekuren en inloopspreekuren op thema.

  • Vindplekken: Ontmoet ons op verschillende plekken in de gemeente, zoals op de basisscholen, wijkbijeenkomsten of bij evenementen.

  • Welzijn op recept. Ook bij de huisartsenpraktijken in Borne zijn wij te vinden.

Onze Ambitie

We willen jou (en eventueel je gezin) de best mogelijke ondersteuning bieden. Bij het Sociaal Hus denken we met je mee om antwoorden te vinden op je vragen en moedigen we je aan om actief deel te nemen en betrokken te zijn. Samen streven we naar een bloeiende en betrokken gemeenschap in Borne, Hertme en Zenderen.